Sådan skal teenageværelset indrettes

Dette indhold er sponsoreret

Et teenageværelse er vigtigt. Det skal afspejle teenageren personlighed, men det skal også kunne bruges i mange forskellige kontekster. Ofte er det både til skolearbejde, afslapning, søvn og opbevaring, samtidig er værelset tit ikke så stort. Derfor har vi samlet tips, der kan give dig mere funktionalitet på få kvadratmeter. 

Dobbelt funktionalitet

Når man ikke har særlig meget plads, så er det rigtig smart, hvis man finde møbler med dobbelt funktionalitet. Det kan være en god sovesofa eller et skrivebord med meget opbevaringsplads. En god sovesofa skal både være god at sove i, nem at rede og være en flot sofa. Når den er redt, så kan din teenager have venner på besøg på sit værelse. Det handler også om, at din teenager skal have en funktionel arbejdsplads. Når du indtænker funktionalitet, så skal du også sørge for godt lys og ergonomi, så din søn eller datter kan sidde med lektierne uden at få ondt i ryggen eller øjnene. 

Opbevaring

Ofte er opbevaring svært på et lille værelse. Derfor er det vigtigt, at man finde smarte integrerede løsninger til tøj, sportsudstyr og så videre. Derfor skal man indtænke opbevaring ind i alle løsninger. Det er også smart, hvis man kan finde opbevaring, der er lukket, så opbevaringen ikke ligner rod. 

Tag din teenager med på råd

Det er vigtigt, at din søn eller datter føler et ejerskab over beslutningerne, så de føler sig hjemme på værelset. Derfor er det en god idé at sætte sig ned med dem, og finde løsninger I begge kan leve med. Det handler om farver, møbler og kunst på væggene. Hvis de har et værelse, de er glade for, så er de mere motiverede til at passe på tingene og rydde op. 

Det kan godt kræve, at du er lidt fleksibel. Det er sjældent teenageren og forældrene er enige om, hvordan værelset skal se ud, men du skal acceptere, at det er deres værelse. 

Gør værelset nemt at rydde op

Gør værelset nemt at rydde op. Det kan handle om noget så simpelt, som at have en kurv til vasketøjet inde på værelset. På den måde kan det beskidte tøj havne i vasketøjskurven i stedet for på gulvet. Det er en nem måde at opfordre teenageren til at holde værelset rent og pænt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *