Guide til at få mere motion og boldspil ind i hverdagen

Ser du oftest kun fodbold i TV’et, selvom planen oprindeligt var, at du selv skulle løbe rundt på banen? Så er du ikke alene. Men selv hvis ambitionen om at blive professionel mislykkedes – som det nu engang er med nogle ting i livet – betyder det ikke, at du behøver trække dig helt fra banen. Du kan stadig nå at hamre masser af bolde i mål i stedet for blot at se med fra sidelinjen – eller sofaen.

Køb det rette udstyr

I første omgang gælder det om at købe det rette udstyr, der kan hjælpe dig godt i gang med din ambition. Det gælder både de helt selvfølgelige ting såsom bold og støvler, men også noget som en god rygsæk til dit øvrige udstyr – en ting der er let at glemme, men alligevel vigtig. Eksempelvis kan det være rigtig smart at købe en rygsæk med et net til din bold. På den måde er det også lettere at holde sig klar til en omgang træning efter skole eller arbejde, uden at det bliver for besværligt, fordi du først skal hjem og hente en fodbold. Når man først har investeret i ting som træningstøj, rygsæk og støvler, oplever mange desuden at motivation også vokser. Man har jo ikke lyst til, at pengene skal have været spildt.

Find en god klub

Herefter er det selvfølgelig om at holde motivationen ved lige. I den forbindelse er det vigtigt at finde nogle gode mennesker at spille med, der deler nogenlunde samme målsætning som dig selv. Det kan være, at du ønsker én gang om ugen at svinge bolden i nettet på din rygsæk og drible afsted mod den nærmeste fodboldbane til noget hyggebold. Det kan også være, at du drømmer om noget lidt mere ambitiøst. Lige meget hvad er det vigtigt at alliere dig med de rette mennesker.

Sæt mere motion ind i skemaet

En mere sund livsstil i det hele taget, gør det nemmere at prioritere fodbold om søndagen med vennerne eller fodboldklubbens træning hver tirsdag og torsdag. Tag eksempelvis din nye rygsæk over skulderen et par gange om ugen uden bold i nettet, og hop ned i fitnesscentret. Du vil med garanti få det bedre bagefter, og du kan samtidig begynde at præstere langt bedre på banen, fordi du får styrket både kondi og muskelstyrke. Du behøver ikke bruge flere timer om dagen, det vigtigste er at få sat træningen i system. At se løbende fremskridt er en glimrende motivation for langt de fleste. Sikkert også for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *